Basnicky.sk

MikroB18  Zobraziť/skryť lištu autora

Kto je zlý a kto dobrý? alebo Muž vs. Žena!

Tomáš bol obyčajný chlap. Život mu utekal medzi prstami. Štyridsiatka na krku .Zrazu si uvedomil ,že chcel od života niečo viac. Prežili so ženou zopár krásnych chvíľ. A boli kedysi dokonca zamilovaný . I tak to bolo málo , veď si vlastne nič neužil . Po dvadsiatich rokov ju poznal ako svoje špinavé trenky. Každý jej tukový záhyb , každú nechutne chlpatú bradavicu. Jej ozrutné , ovisnuté prsia ťahajúce jej nízku postavu k zemi, mu pripadali tak asexuálne . Ten jej neustáli nárek , večné depresie ktorými mu tak znepríjemňovala život. Stále sa jej nič nepáčilo , s ničím nebola spokojná. Raz nosil málo peňazí , inokedy jej vadilo sychravé počasie . Vždy ho dokázala natoľko vytočiť , že radšej tresol dvermi a šiel sa opiť do krčmy.

„Bŕ," striaslo ho pri pomyslení na ďalšiu súlož. Nezaberalo už myslenie na sexi herečky s časáku. Nepomáhali zatvorené oči, ani snaha o rýchle vyvrcholenie . Pristihol sám seba ako ju znenávidel. Chvíľu sa pokúšal nahovoriť si ,že to nie je správne , že si to po tom všetkom nezaslúži. Nezaberalo. Svedomie mu vypovedalo ďalšiu službu. Necítil už nič , len veľké prázdno.

„Dosť," povedal si , „už to viac nebudem trpieť !"



* * *



Zobudili sa do šedého rána. Depresia vonku priam dýchala . Ako každý deň aj dnes Tomáš vstal a odišiel na nákup. Ako poslušný manžel priniesol všetky veci napísané na odpornom, malom papieriku. Ako veľmi nenávidel tie jej rozkazovacie maniere.

„Kúp to , prines tamto ....!" Všetky chlpy na tele sa mu zježili , keď si na to spomenul.

Oľga pripravovala raňajky. Sadli si ako obvykle . Natrela mu tri maslové rožky , uvarila čiernu kávu. Prečítal si noviny ako mal vo zvyku . Sedel však zamĺknuto , nič nevravel , len tuho premýšľal .Po chvíli vstal , obliekol sa a pripravil na odchod do práce. Zo spálne vybral , zbalený kufor a vykročil. Zastihla ho práve na chodbe.

„Ty niekam ideš?" utrúsila.

„Ako vidíš idem!"

„A môžem vedieť kam ?"

„Uhádla si , môžeš ale nemusíš!" kyslo sa usmial a upriamil na ňu svoj drsný pohľad .

„ Už nikdy nebudeš vedieť, počuješ nikdy , končím s tebou!"

„To čo má .....?" Nestihla dopovedať ,tresol dverami a odišiel. Nechápala nemo pozerala z okna ako odchádza. Po chvíli jej to došlo , on ju skutočne opustil . Množstvo myšlienok jej rotovalo v hlave.

„Má snáď nejakú inú, mladšiu , krajšiu , snáď ju už nemá rád ?"

„ Prečo práve teraz , veď všetko sa zdalo byť normálne , mávali predsa pravidelný sex ."

Stále sa z toho nemohla spamätať. Chvíle plaču striedali momenty nenávisti. Preklínala ho. Priala si nech sa nedožije ďalšieho dňa , nech mu vták odpadne v momente keď ho strčí do inej. Nebola schopná ísť do práce . Nebola schopná existovať . Vytiahla zo zásuvky krabičku liekov . Postupne ich jedla a zapíjala logami chladenej vodky. Tak výborná ,tak oslobodzujúca . Necítila nič , ani bolesť ani žiaľ. Tak výborne sa jej zaspalo...





* * *





Tomáš bol v dobrej nálade. Dorazil práve na chalupu , na miesto svojho nového bydliska . Pomaly si vybaľoval veci s kufra , pohádzal ich na jednu kopu. V obutých topánkach sa vyvalil na posteľ. Odpil si piva z fľaše a nahlas si odgrgol.

„To je pohoda ," pomyslel si . Nikto ho nebuzeruje , nik mu nerozkazuje . Dávno sa necítil tak slobodne ako teraz. V hlave sa mu pomaly začal rodiť plán . Musel si predsa všetko premyslieť , do detailu . Kam chce nasmerovať svoj život. Rozhodol sa , že si riadne užije . Inšpirovaný majstrom Cassannovom , zaumienil si dostať čo najviac žien. Začal od profesionálok , zaplatil si dve štetky a patrične si to s nimi užil . Za mierny príplatok nemusel použiť kondóm. Stálo to však zato , posilnený úspechom pokračoval ďalej v naplnení svojho predsavzatia.

Anna bola barmanka . Ľahko dostupná , nepekná , stará dievka. Ani sa veľmi nesnažil . Dva krát ju pozval na drink a z baru šli priamo k nemu . Priam po to šla , zrejme bola už dlho sama a bez sexu. Pridal si teda ďalšiu čiarku do svojho pomyselného zoznamu.

Kveta pracovala v potravinách . Bola síce vydatá , ale manžel bol neustále na služobkách . Bola ľahko spracovateľná. Stala sa ďalšou čiarkou , na Tomášovom pomyselnom zozname. Darilo sa mu , až na pár výnimiek dostal každú ktorú si zaumienil. Vyberal si hlavne menej inteligentné ženy . Väčšinou to boli robotníčky , predavačky , kaderníčky . Jeho stratégia bola jasná , buď rozvedené dámy alebo neukojené fifleny. Magické číslo mu neustále rástlo , pomaly sa blížil k päťdesiatke.

Raz keď ako obvykle sedel v Hostinci u Bedára , padla mu do oka osamelá blondína. Pomaly sa dal "do práce." Objednal jej drink .

„Na zdravie !" zdvihol pohár , a uklonil sa.

Prikývla . Posunom hlavy mu ukázala aby si prisadol. „Tak a máš to v kapse ," pomyslel si.

„Som Lucia," predstavila sa žena.

„ Teší ma ,Tomáš."

„Čo robí žena ako vy sama v bare?"

„Ehm , to isté sa môžem spýtať ja Vás , čo tu vy hľadáte?"

„No aby som bol úprimný , hľadám tu povyrazenie!"

„Myslím ,že nie ste úprimný !"

„Prečo si to myslíte ?" nechápavo na ňu pozrel.

„Hľadáte predsa sex , nemám pravdu?"

Na chvíľu sa začervenal, zažil už hocičo ale takúto priamu ženu ešte nie.

„ Dostali ste ma , nebudem zapierať ide mi o sex!"

„Konečne trocha úprimnosti!"

„ A vy čo hľadáte?"

Usmiala sa , s tom jej drzom úsmeve bolo niečo tajomné , niečo provokačné čo ho ešte viac priťahovalo.

„ Ja hľadám tiež sex !"

„Tak s tým Vám môžem pomôcť!"

„ Veď to si myslím!" uškrnula sa.

„,Poďme teda ku mne!" navrhol Tomáš.



Súhlasila. Zobral ju teda do chaty. Keď z neho strhala všetky šaty pomyslel si.

„Takú náruživú som ešte nemal !"

Všetko bolo veľmi rýchle ani sa nestihol spamätať. Urobili za sebou tri skvelé čísla a potom tuho zaspal. Ráno sa zobudil celkom sám. Akoby sa vyparila ,zostala po nej len vôňa jej parfumu. Tak provokačne dráždivá , na tú viac nezabudne. Logol si Whisky priamo s fľaše , hlboko si odfúkol.

„Jaj to bola jazda , ty vole!" zahlásil sám pre seba. Konečne sa pozviechal .Vykročil do kúpeľne v snahe vykonať rannú hygienu. Podišiel k zrkadlu ,bol na ňom rúžom napísaný odkaz:



„Ďakujem za SKVELÚ NOC !"



PS: „ zídeme sa u lekára zn. HIV pozitívni !"



A pod tým veľký ,ružový odtlačok pier.....

Dátum vloženia 2. 2. 2008 09:56
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 1814
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. nereg. Saphira

    plynie nám poučenie nikto nedopadne dobre

    2. 2. 2008 13:30
  2. nereg. predpolnocná

    jaj no toto....a ponaucenie:nevstupuj do tej rieky dvakrát..alebo spod dažďa pod odkvap , teraz neviem co ,a co bolo na tej bradavici, sak co, no

    4. 2. 2008 12:31
  3. MikroB18 (napísal autor básne)

    Diky,no snaha bola o ponaučenie verím že to aj vyšlo...
    ...síce fikcia, ale reálna....

    4. 2. 2008 14:53
  4. nereg. Michal...

    hech....no poučná.....a stále lepšie a lepšie

    9. 2. 2008 12:40
  5. nikuska1

    No okrem toho ze Casanova sa pise s jednym s a s jednym n to bolo vyborne... dobre som sa pobavila na konci (viem, no, trosku som morbidna, ale co uz, a som trosku aj hnusna.. ) aa tie moje gramaticke veci si nevsimaj, ja som hrozna detailistka, ked citam ine diela... na moje ma zas uporoznuju ini takze neries, za jedna

    12. 2. 2008 21:39
  6. MikroB18 (napísal autor básne)

    Dakujem , ľudia teším sa ....

    17. 2. 2008 09:03
  7. nereg. lubik18

    ty vole, tak takyto koniec som vazne necakal! dej sa zacinal dobre, neskor to bolo nudne ale koniec je super!

    25. 3. 2008 12:13